Ryska forskare har nämligen hittat ett ovanligt välbevarat mammutkadaver och inuti detta fanns blod och muskelvävnad, trots att djuret beräknas ha varit dött i mellan 10 000 till 15 000 år. Allt det här underlättar givetvis möjligheten att hitta levande celler och det i sin tur leder till möjligheten att kunna klona det utdöda djuret.
Det finns fler projekt i världen för att försöka få tillbaka utdöda arter. Exempelvis så försöker man inom Revive and Restore Projekt att få tillbaka den sedan 99 år utdöda vandringsduvan eller den tasmanska tigern som tros ha dött ut under 1900-talet.
Utöver försöken som inbegriper DNA och liknande så finns det också projekt som försöker att avla fram försvunna djur, som i ett försök i Belgien där man arbetar för att avla fram vad man kan beskriva som "en modern uroxe".
För de som har Jurassic Park i färskt minne kan det vara bra att veta att dinosaurierna varit utdöda lite för länge för att man skall kunna hitta något DNA för att klona tillbaka reptilstyret.
Tasmansk tiger, också känd som pungvargen |
Vandringsduva |
Källor: Revive & restore, DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar